Bami goreng

Zet een flinke pan met water op het vuur. Zodra het water kookt, kan de bami erin worden gegooid. Kook de bami niet te lang door (zie verpakking). Doe een beetje olie in het water om het plakken te voorkomen. Giet de bami af en laat het staan.
Snijd de uien in stukken en ga dit in een wok fruiten met olie. Voeg vervolgens de knoflook toe (geperst of in zeer kleine stukken gesneden). Laat de knoflook meefruiten, maar zorg dat het niet verbrandt. Snijd de prei in stukken en voeg deze toe in de wok. Daarna wat peper, zout, garnalen, boullion blokken, visballetjes (te verkijgen in de toko) en wat ketchap manis erbij gooien. Eventueel kan in een later stadium nog extra ketchap worden toegevoegd om de bami wat zoeter te maken.
Wok alles goed door elkaar en laat het even doorkoken met een deksel op de wok. Zodra dit allemaal zacht is geworden, kan de bami erbij.

Goed roeren en klaar is de bami goreng!
  Ingredienten

  - 4 pakken bami (400 gram)
  - 2 uien
  - 2 teentjes knoflook
  - 1 prei
  - ketchap manis
  - peper en zout
  - 2 blokken kipbouillon
  - garnalen (200-300 gram)
  - eventueel visballetjes
  Bereidingstijd

  25 minuten

  Aantal personen

  4-6


HOME     RODIN     RECEPTEN     FOTOS     GASTENBOEK     CONTACT
HOME     RODIN     RECEPTEN    FOTOS     GASTENBOEK     CONTACT